Kelfos – convertitor rugina 

Descriere produs

Descriere produs:

Kelfos – convertitor pentru rugina, este o emulsie convertitoare de rugină folosită pentru protejarea suprafețelor metalice care se oxidează. Are un timp de actionare foarte rapid. după circa 18-48 ore de la aplicare, suportă acoperire cu orice fel de vopsea acrilică, emailuri, epoxidice, solvenți etc. Suprafețele tratate cu Kelfos, suportă temperaturi de până la 90º C, fără a suferi deteriorarea peliculei. După uscarea finală, culoarea este neagru strălucitor (se recomandă aplicarea a 3 straturi).

Caracteristi tehnice:

Aspect: lichid vâscos
Culoare initială: gălbuli-maronie semitransparentă
Culoare uscată: negru

Este suficient să aplicați cu pensula sau prin pulverizare Kelfos direct pe metalul ruginit, insistând de 2-3 ori asupra punctelor mai corodate. În eventualitatea în care metalul este ruginit excesiv, sau murdar de grăsime sau ulei, este necesară îndepartarea așchiilor, a părților metalice slab ancorate, cu ajutorul unei perii de sârmă sau degresarea cu solvent a suprafeței.

La câteva minute de la aplicarea produsului, pelicula semitransparentă, galben-maronie devine strălucitoare, de un negru intens și se întarește rapid. Rugina interactionează cu această emulsie, transformându-se într-un compus chimic negru, foarte rezistent la coroziune, compatibil dupa 18-24 ore de la uscare completă, cu vopsele, emailuri, smalturi sau orice alt tip de finisaj, chiar pe bază de solventi(grăsimi, uleiuri sintetice, substanțe alchidice, nitro-alchidice, poliuretanice, epoxidice, produse pe bază declor-cauciuc etc). În situația metalului curat, fără urme de rugină, convertitorul de rugină oferă o protecție anticorozivă mult mai eficientă decât alte tipuride grund sau vopsea.

Aplicarea Kelfos

O ușoară umezeală la suprafață metalului nu numai că nu împiedică, ci chiar facilitează reacția stratului de rugină cu emulsia. O suprafață metalică acoperită cu un sistem de protecție KELFOS email sau KELFOS  sistem anticoroziv / vopsea speciala pentru piscine sau bazine mari, asigură o rezistență excelentă și de lungă durată în timp, climat nefavorabil în zone marine sau de munte.

Convertitorul de rugină poate fi aplicat pe orice poate rugini: caroserii de autoturisme, autocamioane, mașini-unelte, utilaje, șine, țevi, bare metalice, scaune și mese de gradini, grătare, fier forjat etc.

Caracteristici

Caracteristici tehnice

Consum Kelfos
9-10 mp/ 1 pensulare
8-9 mp/ 1 pulverizare


Decor Color
Top