Antica Calce – Vopsea Lavabila 

Descriere produs

DESCRIERE PRODUS:

Învelis decorativ mineral cu efect pensulat, lavabil ecologic pentru interior. Antica Calce este o vopsea lavabila ecologica mural pentru interior, pe baza de liant mineral, care permite obtinerea unui finisaj decorativ usor reliefat, bogat nuantat, caracterizat de clarobscururi care pun în evidenta încrucisarile trasaturilor de pensula, puse în evidenta prin slefuire. Produsul formeaza un strat cu un grad mare de permeabilitate.

Tehnici de aplicare a produsului Antica Calce poti vedea aici pe canalul oficial al producatorului: Colorificio San Marco.

Caracteristici

INDICAŢII DE UTILIZARE

Poate fi aplicat pe: Tencuieli noi şi vechi pe bază de lianţi hidraulici. Suprafeţe din ghips-carton. Zugrăveli şi învelişuri vechi de natură organică sau minerală, uscate, compacte, absorbante şi coezive. Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante. Suprafeţele vor fi pregătite în mod adecvat, conform modalităţilor menţionate la paragraful ‘Pregătirea suportului’. Nu se aplică pe suporturi proaspăt tratate.

INDICAŢII PENTRU APLICARE

Deoarece uscarea şi carbonatarea produsului ANTICA CALCE, la fel ca în cazul tuturor produselor pe bază de var, sunt puternic influenţate de condiţiile de temperatură şi umiditate, este recomandată aplicarea sa la temperaturi cuprinse între +10°C şi +35°C şi la o umiditate relativă a mediului de <75%. Dacă suportul nu necesită aplicarea unui fixativ, se recomandă totuşi umezirea acestuia, pentru a preveni absorbirea apei conţinute de liant, în mod excesiv, de către zid. Unelte: pensulă, drişcă inox. Nr straturi: 2 straturi. Diluţie: pregătit pentru utilizare sau cu maximum 10% apă. Fiind un produs de natură minerală, vâscozitatea produsului ANTICA CALCE poate creşte în timpul stocării; pentru revenirea la vâscozitatea iniţială este suficientă agitarea cu un instrument mecanic. Modalităţi de aplicare: Aplicaţi produsul nediluat cu pensula, cu mişcări încrucişate, lăsând trăsăturile de pensulă (tuşele) în relief. După 12 ore, şlefuiţi doar suprafaţa în relief cu drişca sau nivelaţi cu un strat subţire de ANTICA CALCE, pentru a uniformiza suprafaţa şlefuind totodată relieful tuşelor. Curăţarea uneltelor va fi efectuată imediat după utilizare, cu apă. Consum indicativ: 0,4-0,6 kg/mp la 2 straturi şi se referă la suprafeţe netede şi cu grad de absorbţie mediu. Este indicată determinarea consumului efectiv printr-un test preliminar pe suportul respectiv.


Decor Color
Top