Marmorino Classico – Vopsele Decorative 

Descriere produs

DESCRIERE PRODUS

Marmorino Classico este un invelis mineral  pentru exterior si interior. Marmorino Classico este un material ecologic mural pe baza de var pentru exterior si interior, pe baza de liant mineral, care permite obtinerea unui finisaj decorativ foarte similar celui al tencuielilor vechi prezente în constructiile din Venetia. Produsul aplicat este diferit de fiecare data, caracterizat de nuante si efecte cromatice care depind de capacitatea si caracteristicile decoratorului. Marmorino Classico realizeaza un strat de grosime considerabila, rezistent la agresiunea agentilor atmosferici si caracterizat de o permeabilitate ridicata. Produsul este în special adaptat pentru interventiile de restaurare, chiar si pentru restaurarea edificiilor de interes istoric-artistic special.

Caracteristici

INDICAŢII DE UTILIZARE:

Poate fi aplicat pe: Tencuieli noi şi vechi pe bază de lianţi hidraulici. Zugrăveli şi învelişuri vechi de natură minerală, uscate, compacte, absorbante şi coezive. Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante. Suprafeţele vor fi pregătite în mod adecvat, conform modalităţilor menţionate la paragraful ‘PREGĂTIREA SUPORTULUI’. Nu se aplică pe suporturi proaspăt tratate. Nu se recomandă utilizarea pe suprafeţe exterioare din beton deoarece, din cauza permeabilităţii ridicate, produsul nu are o putere protectoare împotriva agresiunii anhidridelor carbonice, cauza principală a degradării betonului.

INDICAŢII PENTRU APLICARE

Întrucât uscarea şi carbonatarea produsului MARMORINO CLASSICO, ca în cazul tuturor produselor pe bază de var, sunt influenţate puternic de condiţiile de temperatură şi umiditate, se recomandă aplicarea la temperaturi cuprinse între +10°C şi +35°C şi la o umiditate relativă a mediului de <75%. Evitaţi aplicările sub acţiunea directă a soarelui. Expunerea suprafeţelor tratate cu produse de finisare pe bază de var la agenţii atmosferici, ploaie, umiditate crescută, temperatură scăzută a mediului, poate genera fenomene de albire a finisării în timpul procesului de carbonatare. Acest fenomen poate deveni ireversibil în condiţii extreme. După aplicare, suprafeţele exterioare trebuie protejate de ploaie şi umiditate până la uscarea completă a produsului, în mod normal (la 20 °C) după circa 72 ore. Dacă suportul nu necesită un fixativ, se recomandă umezirea acestuia, pentru ca zidul să nu absoarbă în mod excesiv apa conţinută în liant. Unelte: drişcă inox, din plastic, burete, pensulă. Nr. straturi: produsul se aplică în cel puţin 2 straturi pentru pregătirea fondului. Diluţie: pregătit pentru utilizare. Fiind un produs de natură minerală, vâscozitatea produsului MARMORINO CLASSICO poate creşte în timpul stocării; pentru a reveni la vâscozitatea iniţială este suficientă agitarea cu un mijloc mecanic, adăugând eventual maximum 1% apă. Modalităţi de aplicare: *Pentru efectul “”tip marmură””: Unelte: drişcă din oţel inox sau plastic. Aplicaţi un strat de fond pentru a uniformiza suportul; După 12 ore aplicaţi un strat ulterior de produs pentru a obţine grosimea adecvată. În momentul în care produsul aplicat începe să intre în tensiune, aplicaţi cantităţi mici de produs, ud pe ud, comprimând suprafeţele şi compactându-le pentru a umple porozităţile. Efectuaţi apoi lustruirea suprafeţei. *Pentru efectul rustic “tip tencuială colorată”: unelte: drişcă inox/plastic şi finisare cu drişcă din burete. Aplicaţi un strat de fond pentru a uniformiza suportul; După 4-5 ore aplicaţi un strat ulterior de produs pentru a obţine grosimea adecvată; În momentul în care produsul începe să intre în tensiune, finisaţi cu drişca din burete (nu udaţi suprafeţele aflate în lucru). Curăţarea uneltelor va fi efectuată imediat după utilizare, cu apă. Consum indicativ: 2,5-3 kg/mp la 2 straturi. Consumul respectiv se referă la suprafeţe netede şi cu grad mediu de absorbţie. Este indicată determinarea consumului efectiv cu un test preliminar pe suportul în cauză.


Decor Color
Top