Grassello di Calce – Vopsele Decorative 

Descriere produs

DESCRIERE PRODUS:

Decoratiune de epoca, clasica, pentru interioare. Grassello di Calce este un material ecologic mural pentru design interior, pe baza de liant mineral, care permite obtinerea unei finisari decorative lucioase, cu aspectul “”decoratiunii clasice de epoca””. Produsul pus în opera este de fiecare data diferit, chiar prin metode de aplicare comune, fiind caracterizat de nuante si efecte ce depind de abilitatea decoratorului. Grassello di Calce poate fi utilizat pentru decorarea interna a edificiilor, chiar si a celor cu valoare istorico-artistica speciala. Pus în opera, produsul realizeaza un strat de o grosime remarcabila, dotat însa cu o permeabilitate ridicata.

Caracteristici

INDICAŢII DE UTILIZARE:

La interior, poate fi aplicat pe: Tencuieli noi şi vechi pe bază de lianţi hidraulici. Suprafeţe din ghips carton. Zugrăveli vechi şi învelişuri de natură minerală sau sintetică, uscate, compacte, absorbante şi coezive. Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante. Suprafeţele vor fi pregătite în mod adecvat conform modalităţilor descrise în paragraful “PREGĂTIREA SUPORTULUI”. Nu aplicaţi pe suporturi proaspete.

INDICAŢII PENTRU APLICARE

Întrucât uscarea şi carbonatarea produsului GRASSELLO DI CALCE, ca în cazul tuturor produselor pe bază de var, sunt puternic influenţate de condiţiile de temperatură şi umiditate, se recomandă aplicarea sa la temperaturi cuprinse între +10°C şi +35°C şi la o umiditate relativă a mediului de <75%. Dacă suportul nu necesită un fixativ, recomandă totuşi umezirea acestuia, pentru ca zidul să nu absoarbă în mod excesiv apa conţinută în liant. Unelte: drişcă inox. Nr. straturi: cel puţin 2 straturi pentru pregătirea fondului. Diluţie: pregătit pentru utilizare. Fiind un produs de natură minerală, vâscozitatea produsului GRASSELLO DI CALCE poate creşte în timpul stocării; pentru a reveni la vâscozitatea iniţială este suficient să agitaţi cu un mijloc mecanic, adăugând eventual maximum 1% apă. Modalităţi de aplicare: Se aplică o masă de şpaclu pentru a uniformiza suportul. După cel puţin 12 ore aplicaţi un strat ulterior de produs pentru a crea grosimea adecvată. După cel puţin 12 ore, şlefuiţi cu glaspapir suprafaţa pentru a elimina eventualele imperfecţiuni, eliminaţi praful şi aplicaţi cantităţi mici de material, compactându-l şi netezindu-l (cu drişca de inox) înainte de a se usca complet Curăţarea uneltelor va fi efectuată imediat după utilizare cu apă. Consum indicativ: 1,0-1,2 kg/mp la 2 straturi. Consumul respectiv se referă la suprafeţe netede şi cu grad mediu de absorbţie. Este indicată determinarea consumului efectiv cu o probă preliminară pe suportul în cauză.


Decor Color
Top