Velature – Vopsele Decorative 

Descriere produs

DESCRIERE PRODUS

Velature este un protector decorativ siloxanic antialge cu efect antichizant pentru exterior si interior. Velature este un protector mural ecologic pentru exterior si interior pe baza de polimeri siloxanici modificati si aditivi speciali care confera produsului o permeabilitate optima, acesta fiind totodata puternic hidrofug, având o rezistenta excelenta la exterior si la agentii agresivi prezenti în atmosfera. Velature este indicat pentru protejarea si decorarea suprafetelor murale ale edificiilor de interes arhitectonic, în restaurarea centrelor istorice si la completarea sistemului de asanare dezumidificator, atunci când este dorit un aspect estetic antichizat.

Caracteristici

INDICAŢII DE UTILIZARE:

Poate fi aplicat pe suporturi vopsite cu NEPTUNUS s. 380 sau NEPTUNUS RIEMPITIVO s. 382; la interior, utilizaţi ca fond produsul specific DECORFOND 3880019. Tencuieli noi şi vechi pe bază de lianţi hidraulici. Suprafeţe din beton. Suprafeţe din ghips şi ghips carton. Zugrăveli vechi şi învelişuri de natură organică sau minerală, uscate, compacte, absorbante şi coezive. – Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante. Suprafeţele vor fi pregătite în mod adecvat conform modalităţilor descrise în paragraful “PREGĂTIREA SUPORTULUI”. Nu aplicaţi pe suporturi proaspete. Produs specific pentru completarea ciclurilor protectoare pentru tencuieli de tip difuziv sau dezumidificant.

 INDICAŢII PENTRU APLICARE

Pe suprafeţe exterioare VELATURE trebuie aplicat peste NEPTUNUS s. 380 sau NEPTUNUS RIEMPITIVO s. 382. Pe suprafeţe interioare VELATURE trebuie aplicat peste DECORFOND 3880019. Condiţii de mediu şi suport: Temperatura mediului: Min. +8 °C / Max. +35 °C. Umiditatea relativă a mediului: <75%. Temperatura suportului: Min. +5 °C / Max. +35 °C. Umiditatea suportului: <10%. Evitaţi aplicarea produsului în prezenţa condensului superficial sau sub acţiunea directă a soarelui. După aplicare suprafeţele exterioare trebuie protejate de ploaie şi umiditate până la uscarea completă a produsului în mod normal (la 20 °C) după aproximativ 48 de ore. Unelte: pensulă, burete, tampon sau cârpă. Diluţie: cu 70 până la 100% apă. Prelucrare: după distribuirea produsului cu pensula pe suprafeţe, efectuaţi finisarea: cu pensula: lucrându-l în mod neuniform pentru a obţine efectul nuanţat. cu burete sau tampon: lucraţi-l cu buretele sau tamponul uşor îmbibate cu vopsea. cu cârpa: îndepărtaţi cu o cârpă excesul de pe suport; mişcarea impusă cârpei creează efectul antichizat. Produsul trebuie prelucrat înainte de a începe faza de uscare; pe suprafeţele extinse evitaţi racordurile; lucraţi întotdeauna ud pe ud, folosind un număr suficient de lucrători pentru a garanta această condiţie. Curăţarea uneltelor va fi efectuată imediat după utilizare cu apă. Consum indicativ: aproximativ 15-20 mp/l per strat, diferind în funcţie de tipul de suport şi de prelucrare. Consumul respectiv se referă la suporturi netede şi cu grad mediu de absorbţie. Este indicată determinarea consumului efectiv cu o probă preliminară pe suportul în cauză.


Decor Color
Top