Marmo Antico – Textura Decorativa 

Descriere produs

DESCRIERE PRODUS:

Marmo Antico invelis mural mineral pentru exterior si interior cu efect de travertin. Marmo Antico este un finisaj decorativ ecologic, mineral pentru design exterior si interior, cu o permeabilitate ridicata, care permite obtinerea unui finisaj cu aspect poros si brazdat care aminteste de aspectul tipic al travertinului. Marmo Antico confera suprafetelor exterioare monumentalitatea austera, dar extrem de eleganta, a suporturilor lucrate în piatra, iar la interior uneste armonia estetica cu soliditatea functionala. Marmo Antico da nastere unui învelis cu o permeabilitate ridicata.

Caracteristici

INDICAŢII DE UTILIZARE:

Poate fi aplicat pe: Tencuieli noi şi vechi pe bază de lianţi hidraulici. Zugrăveli vechi şi învelişuri de natură organică sau minerală, uscate, compacte, absorbante şi coezive. Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante. Suprafeţele vor fi pregătite în mod adecvat, conform modalităţilor menţionate la paragraful ‘Pregătirea suportului’. Nu se aplică pe suporturi proaspăt tratate. Din cauza naturii sale prevalent minerale nu se recomandă aplicarea produsului MARMO ANTICO pe zugrăveli sintetice vechi (vopsele pe bază de apă lavabile cu cuarţ şi învelişuri plastice). Nu se recomandă utilizarea pe suprafeţe din beton deoarece, din cauza permeabilităţii ridicate, produsul nu are o putere protectoare împotriva agresiunii anhidridelor carbonice, cauza principală a degradării betonului.

INDICAŢII PENTRU APLICARE

Deoarece uscarea şi carbonatarea produsului Marmo Antico, ca în cazul tuturor produselor pe bază de var, sunt puternic influenţate de condiţiile de temperatură şi umiditate se recomandă aplicarea la temperaturi cuprinse între +10 °C şi +35 °C şi la o umiditate relativă a mediului de <75% . Evitaţi aplicaţiile sub acţiunea directă a soarelui. Expunerea suprafeţelor tratate cu produse de finisare pe bază de var la agenţii atmosferici, ploaie, umiditate crescută, temperatură scăzută a mediului, poate genera fenomene de albire a finisării în timpul procesului de carbonatare. Acest fenomen poate deveni ireversibil în condiţii extreme. După aplicare, suprafeţele exterioare trebuie protejate de ploaie şi umiditate până la uscarea completă a produsului, în mod normal (la 20 °C) după circa 72 ore. Dacă suportul nu necesită un fixativ, se recomandă umezirea acestuia, pentru ca zidul să nu absoarbă în mod excesiv apa conţinută în liant. Unelte: drişcă inox. Nr. straturi: cel puţin 2 straturi. Diluţie: pregătit pentru utilizare. Modalităţi de aplicare: Aplicaţi o nivelare de fond pentru a uniformiza suportul; După 12 ore aplicaţi un strat ulterior de produs pentru a obţine grosimea adecvată; După ce produsul aplicat începe să se întărească, aplicaţi cantităţi mici de produs, ud pe ud, comprimând suprafeţele şi compactându-le pentru a umple porozităţile. Răzuiţi suprafaţa cu lama uneltei, având grijă să menţineţi ustensila perpendicular pe suprafaţă, pentru a realiza vinele produsului MARMO ANTICO. Neteziţi apoi produsul pentru a compacta suprafaţa. Curăţarea uneltelor va fi efectuată imediat după utilizare, cu apă. Consum indicativ: 2,5-3 kg/mp în 2 straturi. Consumul respectiv se referă la suprafeţe netede şi cu grad mediu de absorbţie. Este indicată determinarea consumului efectiv printr-o probă preliminară pe suportul în cauză.


Decor Color
Top